Genindførsel af coronapas rammer ikke foreningslivet direkte

Regeringen har på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen og med opbakning fra et bredt flertal i Folketinget besluttet at karakterisere COVID-19 som en samfundskritisk sygdom i foreløbigt en måned.

Det er besluttet at indføre krav om coronapas i dele af samfundet fra i dag fredag den 12. november. Kravet om coronapas træder i kraft, når der er flere end 200 tilskuere indendørs eller 2000 tilskuere udendørs på samme tid til udvalgte arrangementer på kultur- og idrætsområdet. Læs hvilke HER

Det frivillige foreningsliv er ikke omfattet af krav om coronapas. Det betyder, at der ikke vil være krav om coronapas for deltagere (ansatte, medlemmer og frivillige) til foreningsaktiviteter og generalforsamlinger.

Dog vil der være krav om coronapas, hvis foreningsaktiviteten foregår til de udvalgte arrangementer på kultur- og idrætsområdet, f.eks. foreningsmedlemmerne er publikum til en koncert, er besøgende i et zoologisk anlæg, er publikum i en biograf, er besøgende på et museum, er tilskuere til en idrætsaktivitet med betalende tilskuere osv.

Derudover gælder følgende:

  • Børn og unge under 15 år er fritaget for coronapas, hvor det tidligere var fra 16 år
  • Immunitetspasset, hvis man har været smittet, gælder i 6 måneder, hvor det tidligere var 12 måneder

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *